Διαγνωστικός έλεγχος

Διαγνωστικός έλεγχος

 

Στην εταιρεία "Κυριαζής" γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η διαδικασία της πώλησης
δεν ολοκληρώνεται απλά με την αγορά μιας μπαταρίας από τα καταστήματά μας. Στα πλαίσια λοιπόν του after-sales service, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την άρτια ενημερωσή σας, δημιουργήσαμε την υπηρεσία Διαγνωστικός έλεγχος. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται εντελώς δωρεάν και περιλαμβάνει τα εξής :


1) Καρδιογράφημα της μπαταρίας σας

Πρόκειται για μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία δοκιμών που εγγυάται αξιόπιστα αποτελέσματα. Ο έλεγχος γίνετε με ειδικό tester-διαγνωστικό μηχάνημα, που έχει εφαρμογή σε όλες τις μπαταρίες εκκίνησης 12V / 24V. Έτσι πλέον τίποτα δεν επαφίεται στην τύχη. Μπορούμε άμεσα να ελέγξουμε :

  •  την κατάσταση γήρανσης της μπαταρίας
  •  την τρέχουσα ικανότητα απόδοσης
  •  τυχόν ζημιές που έχει υποστεί η μπαταρία

 

2) Συντήρηση της μπαταρίας σας

Η ζωή της μπαταρίας σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σωστή συντήρηση της σε τακτά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Η συγκεκριμένη διαδικασία περιλαμβάνει :

  •   Έλεγχο πυκνότητας και ποσότητας των υγρών στις μπαταρίες ανοιχτού τύπου καθώς και συμπλήρωση των υγρών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  •   Charge control για τις μπαταρίες κλειστού τύπου. Έλεγχος IND (intelligent eye).Προτεινόμενα χρονικά διαστήματα συντήρησης είναι οι 6 μήνες για τις μπαταρίες ανοιχτού τύπου και 1 χρόνος για τις μπαταρίες κλειστού τύπου.

 

3) Έλεγχος 3 σταδίων

Ένα ακόμα στοιχείο από το οποίο εξαρτάται η πορεία της ζωής της μπαταρίας είναι η αρμονική συνύπαρξη μπαταρίας - οχήματος. Για τον λόγο αυτό διενεργούμε μια σειρά από ελέγχους στο ίδιο το όχημα, σε τομείς που επηρεάζουν συγκεκριμένα την μπαταρία, όπως :

  •   Έλεγχος δυναμό. Όσο σημαντικό είναι να έχουμε μια ποιοτική μπαταρία άλλο τόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι το σύστημα φόρτισης του οχηματός μας λειτουργεί σωστά και φορτίζει επαρκώς την μπαταρία μας.
  •   Έλεγχος απωλειών. Σε όλα τα οχήματα και κυρίως στα πιό σύγχρονα μοντέλα παρατηρούνται απώλειες ρεύματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές επιβαρύνουν τα μοντέλα με νέα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν extra καταναλώσεις, στα οποία η παροχή ρεύματος γίνεται αποκλειστικά από την μπαταρία. Έτσι αντιλαμβάνεστε εύκολα την σπουδαιότητα του να γνωρίζουμε τις απώλειες του οχηματός μας καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
  •   Έλεγχος επαφών. Για να είναι σε θέση η μπαταρία μας να προσφέρει πάντα το 100% της δυναμής της στην εκκίνηση του οχήματος, οι επαφές των πόλων με τους ακροδέκτες θα πρέπει πάντα να είναι σφιχτές και καθαρές. Οι ακροδέκτες έχουν την τάση να οξειδώνονται, με αποτέλεσμα να μην περνάει το σωστό ρεύμα προς την μίζα κατά την εκκίνηση. Ο έλεγχος και ο σωστός καθαρισμός λοιπόν των επαφών μας , αποτρέπει φαινόμενα τέτοιου είδους και η μπαταρία μας είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει το 100% του ρευματός της.
espa-logo vima-logo