Αυτοκίνητο σε Ακινησία (08/01/2016)

CLICK_TO_ENLARGE

Yπάρχουν περίοδοι στη ζωή ενός αυτοκινήτου οι οποίες το... αναγκάζουν σε ακινησία για πολύ καιρό. Οι κίνδυνοι ανάλογα με τις συνθήκες ακινησίας είναι πολλοί.


Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να φροντίζουμε ώστε το όχημα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτο τόσο στη φθορά των καιρικών συνθηκών, όσο και στην ιδιότυπη φθορά του χρόνου.

  •  Η λύση του κλειστού χώρου στάθμευσης ενδείκνυται αφού το χειμώνα θα το προστατεύσει από ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) ενώ το καλοκαίρι θα είναι προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία που βλάπτει ανεπανόρθωτα το χρώμα του αμαξώματος αλλά και τα πλαστικά μέρη του εσωτερικού. Επίσης το διατηρεί μακριά από "αδιάκριτα" βλέμματα.
  •  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης η αμέσως καλύτερη λύση είναι η χρήση προστατευτικής κουκούλας, η οποία σημειωτέον πρέπει να επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα για να εξατμίζεται η υγρασία και να μην προκαλεί οξείδωση στα μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου.
  •  Σε περίπτωση μη αποσύνδεσης της μπαταρίας καλό είναι να την ελέγχετε συχνά, εκκινώντας τον κινητήρα. Αν λείπετε, αναθέστε σε έμπιστο πρόσωπο αυτή την ενέργεια.
  •  Αφήστε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά ώστε να εξατμίζεται η υγρασία αλλά και για να αποφύγετε τη μυρωδιά "κλεισούρας" όταν χρησιμοποιήσετε ξανά το όχημα.
  •  Μην αφαιρείτε τα υγρά από τα διάφορα δοχεία του οχήματος (πιτσιλιστήρια, σύστημα ψύξης κ.λπ.) γιατί ο αέρας που παραμένει στο εσωτερικό προκαλεί οξείδωση των σωληνώσεων.
  •  Αν αφήσετε το αυτοκίνητο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης και χωρίς κάλυμμα, φροντίστε τουλάχιστον να απομακρύνετε αντικείμενα αξίας για μην αποτελέσουν λόγο διάρρηξης.

Τα απαραίτητα της ακινησίας
Για να αποφύγετε τις φθορές του χρόνου και των καιρικών συνθηκών του αυτοκινήτου σε περίοδο ακινησίας χρειάζεστε:

α) Κλειστό χώρο στάθμευσης

β) κουκούλα σε περίπτωση που δε διαθέτετε κλειστό χώρο στάθμευσης

γ) ταλκ ή ειδική κρέμα για να επαλείψετε την μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ

δ) ένα κλειδί του οποίου η διάσταση να ταιριάζει με την κεφαλή των σφικτήρων των πόλων της μπαταρίας

ε) δεύτερο κλειδί του οχήματος που θα αφήσετε σε έμπιστο άτομο ώστε να το ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

espa-logo vima-logo
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του site μας και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.